الكفتة على الطريقة المصرية
المقادير
نصف كيلو لحمة حمراء
3 كوب ارز
2 بصلة كبيرة
راس توم
حزمة صغيرة بقدونس اخضر
ملح فلفل بهارات
زيت للقلى
مقادير الصلصة
خمس وحدات طماطم
راس توم
الطريقة
1_اغسلى الارز وانقعية لمدة ساعة ثم يوضع فى مصفاة لتصفية الماء ثم يفرم فى الكبة
2_اغسلى اللحمة وافرميها جيدا
3_افرمى البصل والبقدونس والتوم
4_اخلطى المقادير السابقة على بعضها واضيفى الملح والفلفل والبهارات وقلبيها واعجنيها جيدا
5_تشكل هذة العجينة على شكل صوابع صغيرة او كور
6_تحمر هذة الاصابع فى الزيت حتى تحمر
7_طريقة عمل الصلصة اضربى الطماطم فى الخلاط
ضعى فى حلة عميقة 3 ملاعق زيت وحمرى فيها التوم المفرى ثم ضعى علية عصير الطماطم
حتى يغلى وتتسبك الطماطم جيدا اضيفى 4 كوب ماء حتى يغلى
8_ضعى الكفتة المحمرة فوق هذة الصلصة واتركيها حتى تنضج لمدة نصف ساعة
جربى واللة هذة الطريقة على مسؤليتى وبالهنا والشفا ويااااااااااااااااااااااااااارب تعجبكم